MagicEngine
Forums
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 
 Japanese English 

Always black screen:(

 
Post new topic   Reply to topic    MagicEngine Forum Index -> General
View previous topic :: View next topic  
Author Message
greatbox
Visitor
Visitor


Joined: 28 Sep 2007
Posts: 5

PostPosted: Fri Sep 28, 2007 3:58 pm    Post subject: Always black screen:( Reply with quote

Whenever I run the MagicEngine FX emulator on my laptop,it always shows me a black screen with the mouse arrow.I try to type any keys,nothing happens. I leave all the configurations on default.I,however,can be flawless to run the MagicEngine emulator.
Does anyone give any suggestions?

OS:win xp; display adapter:16MB-S3 graphics supersavage/ixc1014
the emulator version is 1.01.

Thanks in advance.
Back to top
View user's profile Send private message
Kaminari
Elder
Elder


Joined: 19 Apr 2002
Posts: 1432
Location: Paris, France

PostPosted: Sat Sep 29, 2007 8:06 am    Post subject: Reply with quote

Sorry for asking, but are you at least trying to boot a game?
_________________
Kaminarimon HES Music Archive | Tokugawa Corporation | YouTube Channel
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
greatbox
Visitor
Visitor


Joined: 28 Sep 2007
Posts: 5

PostPosted: Sat Sep 29, 2007 9:35 am    Post subject: Reply with quote

Yes, i did,but the main screen just left black for me,nothing came out.Once I clicked mouse on the screen,(just senseless to do), the emulator did sound the music. So I think it is working, only the emulator cannot show the picutre.
I just want to know whether the emulator only supports the opengl mode 'cause my video apator dosen't run under that mode.
cheers
Back to top
View user's profile Send private message
dmichel
Admin
Admin


Joined: 04 Apr 2002
Posts: 1167
Location: France

PostPosted: Sat Sep 29, 2007 11:03 am    Post subject: Reply with quote

No, it supports DirectX too, that's the default mode. But the emulator requires a video card that support 'render to texture', may be it's not supported by your card. Otherwise the GUI is displayed correctly?
_________________
David Michel
Back to top
View user's profile Send private message
greatbox
Visitor
Visitor


Joined: 28 Sep 2007
Posts: 5

PostPosted: Sat Sep 29, 2007 1:40 pm    Post subject: Reply with quote

that's the key point, it just appears the black screen with title after the setup options are done. I cannot see any menu or key on the screen.

the following pics show how exactly it looks like:

configuration picture

after that, the world is in the dark
Back to top
View user's profile Send private message
dmichel
Admin
Admin


Joined: 04 Apr 2002
Posts: 1167
Location: France

PostPosted: Sun Sep 30, 2007 10:01 am    Post subject: Reply with quote

If the GUI doesn't show up the problem is more serious, try running it in fullscreen in a 16-bit mode, like 640x480x16, also check the log.txt file to see if MagicEngine reports an error.
_________________
David Michel
Back to top
View user's profile Send private message
greatbox
Visitor
Visitor


Joined: 28 Sep 2007
Posts: 5

PostPosted: Sun Sep 30, 2007 10:58 am    Post subject: Reply with quote

Hi,gald to see your reply again. I tried all the resolution modes,the same issue remained for me, also checked the log,everything's fine,except for the VIDEO INIT section, it said,

[VIDEO INIT]
driver... DirectX
No hardware-accelerated Direct3D devices
were found.
device: v0.0.0 (REF)

I just wonder why I can run the pce emulator under the same circumstance rather than the fx emulator. Does that mean the fx emulator needs more strict requirement?
Back to top
View user's profile Send private message
Kaminari
Elder
Elder


Joined: 19 Apr 2002
Posts: 1432
Location: Paris, France

PostPosted: Sun Sep 30, 2007 11:47 am    Post subject: Reply with quote

Make sure you installed the latest version of DirectX 9.0c and the latest driver available for your graphic chipset (from the manufacturer, NOT from Microsoft).
_________________
Kaminarimon HES Music Archive | Tokugawa Corporation | YouTube Channel
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
dmichel
Admin
Admin


Joined: 04 Apr 2002
Posts: 1167
Location: France

PostPosted: Mon Oct 01, 2007 11:21 am    Post subject: Reply with quote

Yes, requirement is a bit higher for MEFX, it requires 'render to texture' and also a 8-bit stencil buffer (I had forgot about this one). Like suggested Kaminari you should check your drivers, the Supersavage is not very powerfull but it should have some 3D acceleration, and I think that it meets MEFX requirements.
_________________
David Michel
Back to top
View user's profile Send private message
greatbox
Visitor
Visitor


Joined: 28 Sep 2007
Posts: 5

PostPosted: Tue Oct 02, 2007 1:02 am    Post subject: Reply with quote

thanks all the replies for the topic,I'll try to find the dirve to test it later.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    MagicEngine Forum Index -> General All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group