MagicEngine
Forums
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 
 Japanese English 

CD Problem in ME-FX

 
Post new topic   Reply to topic    MagicEngine Forum Index -> General
View previous topic :: View next topic  
Author Message
intania
Visitor
Visitor


Joined: 10 Mar 2008
Posts: 2

PostPosted: Mon Mar 10, 2008 5:47 pm    Post subject: CD Problem in ME-FX Reply with quote

When I click BOOT CD I got only NO CD
no cd-rom detected
I have to load ME-FX with -cd:G to be able to run the game

Here is cd section in log

[CD-ROM INIT]
scanning drives...
+ drive F: HL-DT-ST DVDRAM GSA-H62L (port=0, unit=1) [CDROM]
+ drive G: UY6700S FEF704H (port=7, unit=0) [CDROM]
opening ASPI DLL... could not open the DLL!
found 0 CD-ROM drive(s)

I have no problem with ME.
I am currently running Windows Vista.
The ini file is untouched. (try to add drive_letter=G: but no luck Sad )

Another problem is the game run too fast.
Can I set anything in ini to solve above problem Question
Back to top
View user's profile Send private message
dmichel
Admin
Admin


Joined: 04 Apr 2002
Posts: 1167
Location: France

PostPosted: Wed Mar 12, 2008 6:51 pm    Post subject: Reply with quote

It's strange, if the game starts with -cd:G it should appear in the 'BOOT CD' menu too, both use the same detection routine. What kind of CD is it, CD-R, ISO, or original? Also could you post the full log when you run it with -cd:G?

About the speed, hmm this can happen if the VSYNC video option is enabled and your monitor refresh rate is higher than 60Hz, don't use VSYNC or try 'mode 2'.
_________________
David Michel
Back to top
View user's profile Send private message
intania
Visitor
Visitor


Joined: 10 Mar 2008
Posts: 2

PostPosted: Thu Mar 13, 2008 1:17 pm    Post subject: Reply with quote

F: is LG DVD Writer
G: is image drive created by Alcohol 120%

I mount cue file to G:

Here is the full log file when using -cd:G

[VIDEO INIT]
driver... DirectX
found 1 video adapter(s)
- adapter 1 has 2 device(s) and 30 video mode(s)
select adapter... 1
select device... 1
build video mode list... 30 modes
device: v0.0.0 (HAL)

[INPUT INIT]
opening direct input DLL... OK
init direct input... OK
scanning gamepad device(s)...
- no gamepad

[SOUND INIT]
scanning sound card... found 1 sound card(s)
checking sound card mixer ("Realtek Digital Output (Realtek" v6.0)... OK
+DIGITAL: vol = 100 [00000000/0000FFFF]
opening direct sound DLL... OK
init direct sound... OK
set cooperative level... OK
create primary buffer... OK
setup primary buffer: freq=44100 channels=2 bits=16... OK
create thread... OK

[CD-ROM INIT]
scanning drives...
+ drive F: HL-DT-ST DVDRAM GSA-H62L (port=0, unit=1) [CDROM]
+ drive G: UY6700S FEF704H (port=7, unit=0) [CDROM]
opening ASPI DLL... could not open the DLL!
found 0 CD-ROM drive(s)

[CDDA INIT]
creating thread... OK

[CD SCAN INIT]
creating thread... OK

[GAMEPAD INIT]
auto calibration: -500 500

[PSG INIT]
allocating sound buffers(6)... OK
allocating ADPCM sound buffer [0]... OK
allocating ADPCM sound buffer [1]... OK

[BOOT CD]
reading TOC...
- track 1 [00]: 00 02 00 ( 0, 4395)
- track 2 [04]: 01 00 45 ( 4395, 4829)
- track 3 [04]: 01 06 29 ( 4829, 8963)
- track 4 [04]: 02 01 38 ( 8963, 66446)
- track 5 [04]: 14 47 71 ( 66446, 194334)
- track 6 [00]: 43 13 09 ( 194334, 198505)
- OK, 6 track(s)
cd read: sector=5046 cnt=16
cd read: sector=5062 cnt=7
cd read: sector=5069 cnt=5
cd read: sector=5074 cnt=6
cd read: sector=5080 cnt=6
cd read: sector=5086 cnt=7
cd read: sector=5093 cnt=6
cd read: sector=5099 cnt=5
cd read: sector=5104 cnt=7
cd read: sector=5111 cnt=5
cd read: sector=5116 cnt=8
cd read: sector=5124 cnt=5
cd read: sector=5129 cnt=8
cd read: sector=6117 cnt=40
cd read: sector=4960 cnt=51
cd read: sector=4841 cnt=43
cd read: sector=4908 cnt=34
cd read: sector=5700 cnt=15
cd read: sector=5715 cnt=54
cd read: sector=5769 cnt=50
cd read: sector=5138 cnt=15
cd read: sector=157723 cnt=1
cd read: sector=157724 cnt=2
cd read: sector=157726 cnt=1193
Back to top
View user's profile Send private message
dmichel
Admin
Admin


Joined: 04 Apr 2002
Posts: 1167
Location: France

PostPosted: Thu May 01, 2008 5:30 am    Post subject: Reply with quote

Are you still around?

I made some changes to the CD-ROM driver, may be this will help.

Try this version :

http://www.magicengine.com/files/mefx-test5.zip

and let me know if this fixes the problem.
_________________
David Michel
Back to top
View user's profile Send private message
leozak
Visitor
Visitor


Joined: 19 Jan 2010
Posts: 1

PostPosted: Tue Jan 19, 2010 2:41 am    Post subject: Reply with quote

Hi,

I had the same issue with ME FX 1.1.1 and this test build does fix the error and the CD loads properly now.. any chance that this fix could be incorporated into the current build soon? I'm not entirely sure which version this test build was based off of, though...
Back to top
View user's profile Send private message
Kaminari
Elder
Elder


Joined: 19 Apr 2002
Posts: 1432
Location: Paris, France

PostPosted: Tue Jan 19, 2010 6:54 am    Post subject: Reply with quote

This test build was based on 1.1.1, so you're all set already.
_________________
Kaminarimon HES Music Archive | Tokugawa Corporation | YouTube Channel
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Sanhime
Visitor
Visitor


Joined: 15 Jan 2005
Posts: 8

PostPosted: Sat Aug 21, 2010 5:03 am    Post subject: Reply with quote

Woot! Old thread, but glad I found this. ME test fix my cd/dvd driver issue too. Maybe a permanent fix in near future?
Back to top
View user's profile Send private message
anakin666
Visitor
Visitor


Joined: 15 Jan 2012
Posts: 1

PostPosted: Sun Jan 15, 2012 10:22 am    Post subject: Reply with quote

@dmichel-

The link you provided fixed my problem too; however the LINK (http://www.magicengine.com/files/mefx111-demo.zip) on the main page doesn't detect my CD-ROM. Perhaps you can make an official update to the demo and link?

Thanks!
Back to top
View user's profile Send private message
DaveTheMan
Visitor
Visitor


Joined: 19 Apr 2012
Posts: 10

PostPosted: Sun May 20, 2012 9:46 am    Post subject: Reply with quote

Mine does not read it still
_________________
I am Da Man
Back to top
View user's profile Send private message
brad000123
Visitor
Visitor


Joined: 26 Nov 2012
Posts: 1
Location: new york

PostPosted: Mon Nov 26, 2012 8:34 am    Post subject: Reply with quote

@dmichel it work for me....thanks alot for your link
_________________
remove links
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    MagicEngine Forum Index -> General All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group